Uspješne priče1

Divna Janković (Hrana i piće)

Divna Janković

< Nazad

Divna je majka četvoro odrasle djece. Samostalno ih odgaja i školuje već nekoliko godina. Živi u selu Babljak, na nekoliko kilometara od Kolašina. Posjeduje jako izražen preduzetnicki duh, trudi se da iskoristi sve raspoložive resurse i pretoci ih u biznis ideje, koje predstavljaju osnovni izvor njenih prihoda. 

Biznis ideja - Proizvodnja medenjaka 

Ideja o proizvodnji medenjaka nastala je  kao rezultat Divnine želje da se umjetnički izrazi i potrebe da stvori nešto novo. Projekat predstavlja pokretanje novog biznisa. 

Karakteristike proizvoda

Medenjaci se izrađuju u različitim oblicima i veličinama, a prema želji kupaca. Idealni su kao poklon i mogu se koristiti za različite svečanosti: rođendane, svadbe, slave, praznike. Služe se uz kafu i čaj. Medenjaci se ručno prave i načinom proizvodnje i izgledom podsjećaju kupce na dobra stara vremena. Sirovine za proizvodnju su pažljivo odabrane i 100% prirodne. Med je osnova proizvoda i koristi se isključivo onaj koji potiče sa besprekorno čistih proplanaka Bjelasice i Sinjajevine. U proces proizvodnje su uključeni svi članovi porodice. Djeca su studenti, govore engleski jezik i aktivna su na društvenim mrežama. 

Obim proizvodnje

Trenutna proizvodnja je 200kg medenjaka na mjesečnom nivou.

Vrijednost investicije

Ukupna vrijednost investicije je  1.000,00€. Navedeni iznos bi se uložio u nabavku dodatne i nove opreme: mikser, blender, šporet, rashladna vitrina, pakerica (varilica), mlin za mljevenje. Preduzetnica je u mogućnosti da iz sopstvenih izvora obezbijedi 30% planiranih sredstava. Ulaganjem u opremu bi se obezbjedio veći obim proizvodnje. 

Kontakt 

Adresa: Selo Babljak, opština Kolašin 
Mob: +382 69 399 378 
E-mail: divnimedenjaci@gmail.com 

Imate li pitanje?